Havanezer

Meer informatie

Stop de broodfok! Koop geen pup bij een broodfokker!

Onwetendheid van de consument en de laagdrempeligheid van de sector houden de broodfokkerij in stand. De beschikbaarheid van de pups op elk denkbaar moment in combinatie met lage prijzen van de pups maken dat veel mensen nog steeds hun hondje bij broodfokkers kopen. De oplossing is het bewust maken van de consument wat voor waanpraktijken ze in het leven houden door het kopen van de pups bij de broodfokkers. Hetzelfde geldt voor het kopen van pups bij dierenwinkels want deze zijn afkomstig van broodfokkers.

Lees meer

De "rashond", de rashondenfokkerij en de mediaberichtgeving hieromtrent

Dit bericht is door Stichting KBN i.o. verstuurd naar: de Volkskrant, De Telegraaf, het AD, Trouw, het Parool, de NOS, RTL, Vara Kassa, avrotros Radar, KRO Brandpunt en Vara Zembla.

Al geruime tijd wordt in Nederland door de media onjuist geïnformeerd over de problematiek in de rashondenfokkerij. Met titels zoals "Bastaard gezonder dan rashond", "Van rashond tot probleemgeval", "Populaire rashond wordt ramphond" en "Fokken met zieke rashonden blijft doorgaan" wordt de consument geïnformeerd over de stand van zaken in de rashondenfokkerij. Maar wordt met deze berichtgeving de consument wel een reële kijk op de stand van zaken geboden?

Lees meer