Havanezer

Meer informatie

Inika-Mia Coeur De Masaï - Sophie

Klik op de foto voor meer foto's van Sophie.

Ja, hier is ze dan, ons Française, een lief meisje met Cubaanse roots. Geboren op 4 juli 2013 in Frankrijk.

Sophie is altijd vrolijk en in voor een spelletje. Meestal draagt ze een of andere knuffel in haar mond rond. Apporteren is niet haar lievelingsspel, maar wel als Fedja de bal wil hebben. Het is en blijft zo leuk om die van hem af te pakken. En meestal lukt her haar ook. Ik zie Fedja haast denken 'Laat maar, ze krijgt er zo genoeg van, dan mag ik weer.'!

Deze prachtige jongedame heeft wel een andere favoriete bezigheid....zwemmen! Op sommige dagen drijft ze me tot wanhoop, want het is niet de bedoeling dat ze tijdens elke wandeling weer nat wordt. Maar ja, ze denkt daar heel anders over. Zelfs op regenachtige dagen wil ze nog het water in, want van regen alleen wordt je niet nat genoeg hè. Maar eerlijk is eerlijk, ik kan moeilijk boos op haar worden als ik zie hoeveel plezier het zwemmen haar bezorgt.

Vachtverzorging vindt ze heel fijn. Ze valt dan het liefst in slaap. Nageltjes knippen vindt ze minder leuk...ik krijg kusje na kusje van haar alsof ze wil zeggen 'Waarom doe je me dit aan? Zie je niet hoe lief ik ben?'. Maar ze gaat me niet tegenvechten. Daar is ze te lief voor.

Sophie is gek op puppen. Ze speelt met ze, daagt ze uit, corigeert ze en af en toe klinkt het heel erg als ze ze af gromt. Ik weet dat dat maar schijnvertoon is, maar de pups weten dit niet, dus ze denken 'oei met deze dame valt niet te sollen!'. Ze communiceert in ieder geval heel duidelijk ;). Sasha kan daar best van leren, want de puppen nemen haar gegrom totaal niet serieus lol.

Haar 'knuffel favoriet' is mijn man. We maken er vaak grapjes over want ze lijkt haast verliefd op hem. Dan zeg ik tegen mijn man dat hij toch nog zijn eigen blondine heeft gevonden :).

Schouderhoogte 25 cm / gewicht 6,2 kg

Gezondheidsonderzoeken:

PL (Patella Luxatie) - vrij 0/0
PRA Cataract - vrij 26.07.2019 / vrij 04.04.2018 / vrij 18.11.2016 / vrij 12.09.2015 / vrij 09.09.2014
Hart (Doppler/echo) onderzoek: vrij van aangeboren en erfelijke afwijkingen 05.05.2017
CDDY - vrij
vWD type I - vrij
Maligne Hyperthermie - vrij
Hemofilie A - vrij

Kleur en vacht DNA test: Ay/aw, e/E, B/b, ky/ky, S/S, F/F, c/c


Stamboom SophieOudersGrootoudersOvergrootouders
Inika-Mia Coeur De Masaï
Fancy Clancy Coeur de Masaï
Djambo Kenya Coeur De Masaï
Lindo Sanz Peraza
Gadget
Cacahuete Crumble Coeur De Masaï
Lindo Sanz Peraza
Chiripa Baila Conmigo
Great Expectations Coeur de Masaï
Black Bagheera Coeur De Masaï
Vasco Von Zirpen
Melis Sanz Peraza
Cour Comanche Coeur de Masaï
Lindo Sanz Peraza
Chiripa Baila Conmigo