Havanezer

Meer informatie

Ubba Bubba Mokrý Bandita - Sasha

Klik op de foto voor meer foto's van Sasha.

Dit is mijn 'wild thing' Sasha. Geboren 11 december 2011 in Tsjechië. Het was een zeer koude februari dag toen we haar met de auto in Tsjechie gingen ophalen. Dit alles gecombineerd met weekendje Praag, maar veel heb ik van de stad niet kunnen genieten, want ik kon niet wachten om mijn meisje voor het eerst in het echt te zien.

En ze was de moeite waard. Grappig, op momenten gek, dan weer knuffelig en wat kan ze je zielig aankijken met die mooie grote ogen van haar! Tja, zo krijgt ze wel alles voor elkaar, en ze heeft het door hoor, want naast mooi is ze ook heel erg slim.

Van kammen houdt ze niet echt, maar ondergaat het wel zonder al te veel morren. Maar, als ze de kans schoon ziet tijdens 'de behandeling' te verdwijnen dan pakt ze die wel! Daaarom mag ze blij zijn dat ze een zijdeachtige vacht heeft, die zeer makkelijk in onderhoud is. Haar vacht klit bijna nooit, ongeacht wanneer ze voor het laatst is geborsteld.

Deze dame is duidelijk de leidster van de roedel. Ook onze twee katten laat ze dit weten als ze weer eens hun nagels in ons bank zetten. Want dat mag van Sasha niet! Ze rent naar ze toe en laat duidelijk horen dat ze het hier niet mee eens is. Ze weet namelijk dat het vrouwtje hier niet blij van wordt.

Verder kan ze een ontzettend mopperd zijn. Haar probleem is echter dat niemand van honden in huis zich hier veel van aantrekt, want ze hebben wel door dat het met Sasha bij het mopperen blijft. Als er pups in huis zijn hebben deze het ook snel door. Daarom is de enige veilige plek voor haar op de bank, anders blijven de pups deze mopperd pesten, dit in tegenstelling tot Sophie bijvoorbeeld. Dat moeten ze bij Sophie namelijk niet proberen lol.

Sasha heeft twee favorieten in de roedel. Op de eerste plek staat zonder twijfel haar allereerste hondenmaatje Fedja en sinds kort is daar Nani bijgekomen. Zou het iets te maken kunnen hebben met het feit dat Fedja en Nani net als ze een zwarte vacht hebben? Wie het weet mag het zeggen.


Schouderhoogte 25,5 cm / gewicht 7 kg

Gezondheidsonderzoeken:

PL (Patella Luxatie) - vrij 0/0
PRA Cataract - vrij 18.11.2016 / vrij 12.09.2015 / vrij 29.04.2014 / vrij 22.01.2013
Maligne Hyperthermie - vrij
Hemofilie A - vrij

Kleur en vacht DNA test: at at, E/e, B/b, ky/ky, S/S, F/F, c/cStamboom SashaOudersGrootoudersOvergrootouders
Ubba Bubba Mokrý Bandita
Dandy Daisy Warrior Choo Choo
Ilkley Moor Prince Charming
Pequeno Principe de Lariomar
Souvenir de Havane von Zirpen
Pestimrei Hópihék Ella
Borisz
Nikki-Arnold
Nina Richi Z Vtácej Záhrady
Zolotoy Sobol
Barbarossa Coco
Anilasz Fortuna Hortenzia
Bettynka Betty Z Vtácej Záhrady
Christa's Jumpy Clown Baky
Corona Borealis Zorba